Gandacii de bucatarie sau gandacii de noapte ! De ce ii vedeti mai mult noaptea si cum pot fi eliminati. Dezinsectie si capcane gandaci

Gandacii de noapte | Dezinsectie si capcane gandaci

Prezenta gandacilor de bucatarie pe timp de noapte poate fi un semnal clar al unui grad de infestare. Acești dăunători, gandaci de bucatarie sau de canalizare, dupa caz, preferă să se ascundă în timpul zilei și devin foarte activi noaptea, căutând actiune de hranire si inmultire. În acest articol, gandacii de bucatarie, vom analiza pe scurt motivele pentru care gândacii ies mai ales noaptea din zona lor de confort, unde se ascund și cum pot fi eliminați rapid si eficient.

De ce gandacii de bucatarie sunt activi mai ales noaptea?

1. Adaptare biologică la gandac

Gândacii de noapte sunt insecte nocturne din natura lor. Aceștia au comportament dezovoltat, care îi ajută să se fereasca de prădătorii astfel să supraviețuiască mai ușor în medii periculoase.

2. Sensibilitate la lumină

Majoritatea speciilor de gândaci evită lumina puternică, preferând să se deplaseze în zone întunecate pentru a nu fi expuși.

3. Acces ușor la hrană și apă

După lăsarea întunericului, bucătăriile și băile devin surse accesibile de hrană și umiditate. Gândacii ies din ascunzători pentru a se hrăni fără a fi deranjați.

4. Lipsa activității umane

Noaptea, oamenii dorm și casa este liniștită, oferind gândacilor un mediu sigur pentru deplasare și căutare de hrană.

Cum se ascund gandacii și unde se găsesc în timpul zilei?

1. Crăpături și fisuri

Gândacii de bucatarie se ascunde in cele mai mici si mai ascunse zone de tranzit. Prefera crăpăturile din pereți, tevi de canalizare, podele sau spatele mobilei.

2. Electrocasnice

Zonele cele mai ascunse pentru gandaci sunt prin spatele aragazului, frigiderului, cuptorului sau mașinii de spălat. Acestea sunt locuri ideale pentru gândaci, datorită căldurii și umidității.

3. Spațiile umede

Baia, scurgerile și conductele sunt locuri comune unde gândacii își găsesc refugiu în timpul zilei.

4. Dulapuri și cămări

Alimentele depozitate necorespunzător atrag gândacii, care se ascund în dulapuri sau în colțurile întunecate ale cămării.

Cele mai eficiente metode de eliminare a gandacilor de noapte

1. Curățenie riguroasă

  • Înlătură resturile alimentare imediat după masă.
  • Spală vasele înainte de culcare.
  • Evită să lași mâncare la vedere peste noapte.

2. Eliminarea umidității

  • Repară robinetele care picură și scurgerile de apă.
  • Ventilează încăperile pentru a preveni acumularea umezelii.

3. Sigilarea ascunzătorilor gandacilor de bucatarie

  • Astupă crăpăturile și fisurile din pereți și podele.
  • Montează plase de protecție la geamuri și aerisiri.

4. Capcane și insecticide pentru gandaci

  • Folosește capcane cu feromoni sau adeziv pentru a monitoriza infestarea.
  • Aplică geluri insecticide în zonele frecventate de gândaci.

5. Dezinsecție gandaci | Servicii ddd sau Firma ddd profesionala

Dacă infestarea este mai mult decat severă, serviciile de dezinsectie profesionale prin firme DDD autorizate , sunt cea mai sigură alegere. Operatorii DDD utilizează tratamente de dezinsectie si deratizare eficiente pentru eliminarea completă a dăunătorilor DDD.

Concluzie Gandacii de bucatarie | Dezinsectie

Acesti daunatori sunt mult mai activi noaptea din motive biologice și de supraviețuire, iar exterminarea lor necesită o planificare bine pusă la punct. Prin operatiuni de curatare, de igienă riguroasă, eliminarea rezidurilor alimentare si a surselor de apă, hrană, sigilarea, astuparea ascunzătorilor și utilizarea metodelor adecvate de combatere prin dezinsectie gandaci de bucatarie. Dealtfel, infestarea poate fi ținută sub control foarte usor daca toate aceste proceduri sunt respectate. Dacă problema persistă de la o zi la alta, apelarea la o fima de dezinsectie este cea mai bună alegere pentru un mediu sigur și fără gândaci.

Recommended Posts
Cum scap de ploșnița de pat dezinsectie plosnita de lemnSobolani - Servicii deratizare in Bucuresti